Jak zaznaczał W. Ciuruś restauracja będzie oferować śniadania, obiady i kolacje - kuchnię włoską, a także rewelacyjne autorskie potrawy szefa kuchni, młodego, ale jakże doświadczonego kucharza. Lokal ma w zależności od ustawienia od 36 do 45 miejsc dla klientów, a latem jeszcze ogródek letni z 28 miejscami Rondo to nie tylko restauracja, ale także sale konferencyjne mogące w zależności od ustawienia zaoferować 60 do 80 miejsc.
- Restauracja będzie też przygotowana na różnego rodzaju wieczory tematyczne, spotkania z muzyką, autorskie i artystyczne. Będzie z pewnością miejscem, gdzie będzie można spróbować wyjątkowej kuchni – mówiła m.in. Dorota Klupsz.
- Moim osobistym celem jest to aby ludzie byli zachwyceni moimi potrawam. Ludzie sami zobaczą, spróbują i przekonają się o niekonwencjonalnych przepisach – mówił m.in. szef kuchni.. Zapowiadał dania ze spotem tematycznym. Serwowanie 10 do 13 dań dla jednej osoby i każdy będzie mógł spróbować wszystkiego. W jednym daniu może być nawet 30 składników.
- Na pewno ciekawym daniem będzie kaczka dzika przez nas sezonowana z algami, glonami i wodorostami w japońskim stylu w połączeniu z szyszkami, burakami, pietruszką, ziemniakami i serami włoskimi oraz chlebem – dodał P. Cieślak. .
Dziennikarzom obecnym podczas uroczystości pokazano także cały obiekt z rewelacyjnymi lokalami mieszkalnymi.
© Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i wykorzystywanie materiałów bez zgody redakcji zabronione.
www.wyspiarzniebieski.pl